Bij De Kievit Optiek staan uw ogen centraal

Brillenglazen zijn er in zo veel variëteiten, dat u zonder gedegen advies geen goede keuze kunt maken. Het gaat om comfortabel zien en verantwoorde oogcorrecties, maar ook om de keuze van de brillenglazen die het beste bij uw sterkte en uw (nieuwe) montuur passen. De juiste glazen maken uw bril mooier en comfortabeler.

Er zijn glazen van kunststof en van glas, ontspiegeld, getint, gehard, ultradun en nog veel meer.

Multifocaal (Dubbelfocus)

Mensen die moeite krijgen met scherp zien op korte afstanden, hebben een leesbril nodig. Maar wanneer u al een bril draagt, kunt u ook kiezen voor dubbelfocus- of multifocale glazen. Multifocale glazen hebben geen zichtbare overgang van het verte- naar het leesgedeelte. Die glazen zijn er tegenwoordig in heel veel soorten. Vanaf heel voordelig tot uiterst geavanceerd. Ook hier is een goede voorlichting beslist noodzakelijk.

Meekleurende glazen

Meekleurende brillenglazen zijn er zowel in “glas” als “kunststof”.

De nieuwste generatie meekleurende kunststofglazen worden heel snel donker als u in de zon loopt en ook weer snel licht als u naar binnen gaat. Wij demonstreren u dat graag.

Gekleurde glazen op sterkte

Gekleurde glazen zijn er voor alle gelegenheden en omstandigheden. Het kan zijn dat u een zonnebrillen op sterkte wilt of licht gekleurde glazen wilt die een modieus extra tintje geven.

Eigen atelier

Wij bewerken en slijpen alle brillenglazen in ons eigen gespecialiseerd atelier. Uw glazen worden precies op maat gemaakt voor uw bril. Vakmanschap is daarbij van groot belang. Het ambacht staat hoog in ons vaandel. De Kievit Optiek beschikt over geavanceerde apparatuur en de ervaring om van elke bril een kwaliteitsproduct te kunnen maken.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

De vergoeding voor monturen, glazen en contactlenzen is per verzekeringsmaatschappij verschillend.

Zie hier voor een compleet overzicht van alle maatschappijen.

Onderhoud

Het onderhoud van uw bril en de glazen is heel belangrijk.

Hier vindt u diverse tips.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.